Policajti obvinili dvoch mužov, u ktorých zistili alkohol

10.05.2013 Bratislava

Včera približne po polnoci kontrolovala hliadka dopravnej polície 27- ročného vodiča osobného motorového vozidla Peugeot 406 jazdiaceho po Kazanskej ulici v smere na Uzbeckú. Ladislava (BA) policajti vyzvali, aby sa podrobil dychovej skúške. Jej výsledok bol pozitívny s hodnotou 1,00 mg/l. Aj opakovaná skúška bola pozitívna s hodnotou 0,94 mg/l.
O približne dve hodiny neskôr kontrolovala hliadka Obvodného oddelenia PZ –staré mesto západ 34- ročného Košičana. Muž jazdil na Toyote Aygo po Palárikovej ulici v smere na Staromestskú ulicu. Policajti pozorovali, ako muž narazil ľavým predným kolesom do obrubníka, následne prešiel na druhú stranu vozovky a zastal s vozidlom v kríkoch.
V dychu mu namerali alkohol s hodnotou 0,95 mg/l a opakovanou skúškou 0,94 mg/l. Viliama policajti obmedzili na osobnej slobode a eskortovali ho na príslušné oddelenie.
Obaja muži už čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo im v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody vo výške jedného roku. Obaja muži na vykonanie ďalších procesných úkonov čakajú v cele policajného zaistenia.
 
Petra Hrášková
oddelenie komunikácie a prevencie
 
 

Vyberte región